Nyolcadik helyen végzett a magyar csapat az Európai Leány Matematikai Diákolimpián

IT/Tudomány, 2022.04.12

A magyar csapat 57 ország közül a nyolcadik helyen végzett az Európai Leány Matematikai Diákolimpián (EGMO), amelynek idén Eger adott otthont április 6. és 12. között.

Magyarország első alkalommal szervezte meg a nagyszabású versenyt, amelyen a legeredményesebb az Egyesült Államok csapata lett, második helyen Peru, harmadik helyen Ausztrália csapata végzett - tájékoztatta az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem kedden az MTI-t.

A közlemény szerint a matematikai diákolimpián összesen 222 versenyző mérte össze tudását.

A két versenynap során, április 8-án és 9-én, a fiatal matematikusoknak 3-3 feladatot kellett megoldaniuk, ehhez mindkét napon 4 és fél óra állt rendelkezésükre.

Az európai nemzetek sorában a magyar csapat az ötödik helyen végzett.

A magyar 8 fős "A" és "B" csapat 1 arany, 3 ezüst, 3 bronzérmet hozott el a versenyről. Fülöp Csilla aranyérmes lett, a hivatalos európai versenyzők között összesítésben az egyéni osztott 3-4. legjobb eredményt érte el.

Az esemény az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával, az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem, a Bolyai János Matematikai Társulat és A Gondolkodás Öröme Alapítvány szervezésében valósult meg.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!