Szerdán lesz a FameLab tudomány-kommunikációs verseny magyarországi döntője

IT/Tudomány, 2020.09.15

Szerdán tartják meg a FameLab nemzetközi tudomány-kommunikációs verseny tavasszal elmaradt döntőjét a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Székházának Dísztermében - tájékoztatta az MTA kedden az MTI-t.

A megmérettetésen az országos döntőbe jutott 13 fiatal kutató mutathatja be produkcióját a zsűrinek. A nagyközönség számára az eseményt élőben közvetítik. A magyarországi forduló győztese képviseli majd hazánkat a FameLab nemzetközi döntőjében - olvasható az MTA közleményében.

A FameLab a világ egyik vezető tudomány-kommunikációs versenye, amelynek magyarországi fordulóját a British Council és az MTA szervezi. Célja, hogy megtalálja a tudomány új arcait - azokat az embereket, akik a 21. század közönsége számára inspirálóan és izgalmasan tudnak beszélni fontos témákról.

A versenyre természettudományi, műszaki, orvosi vagy matematikai témával foglalkozó diákok, kutatók vagy tanárok jelentkezhettek. A résztvevőknek három perc áll rendelkezésükre, hogy kutatási témájukat közérthetően, figyelemfelkeltően ismertessék. Idén a járványveszély miatt a zsűri a jelentkezők videói alapján választotta ki a 13 döntőst, akik szerdán személyesen is bizonyíthatják előadói tehetségüket - közölte az MTA.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!