Természettudományos élményközpontot avattak Békéscsabán

IT/Tudomány, 2018.11.12

Természettudományos élményközpontot avatott fel az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára hétfőn Békéscsabán.

Természettudományos élményközpontot avattak Békéscsabán Fekete Péter avató beszédében felidézte, hogy az Ember és Környezete Természettudományos Élményközpont kialakítására az Életfa Kulturális Alapítvány és a Békés Megyei Könyvtár közös konzorciuma 287 millió forintot nyert el az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Programból (EFOP).

Mint hangsúlyozta, a Békés Megyei Könyvtárban elhelyezett élményközpont a természettudományos ismeretek közvetítését helyezi tevékenysége központjába, 21 térségi iskola több mint 6700 diákjának biztosít hozzáférést a legkorszerűbb technológiákhoz és gondolkodásmódhoz.

Az államtitkár szerint Magyarország még nem tartozik a világ legfejlettebb és legtudatosabb országai közé, de ezen - az utánunk következő generációk aktív közreműködésével - javíthatunk, és javítanunk is kell.

Az új élményközpont már tisztán a jövő világát mutatja be: a 3D nyomtatással, a mikro-elektrotechnikával, a robotikával, a lézervágással, az önvezető járművekkel és az agrárbiotikával is megismerteti a diákokat. Olyan alkotótér jött létre, amely azt mutatja, hogy van jövőképünk, hogy a jelent tudatosan építve tekintünk a jövőnk felé - mondta az államtitkár.

Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere (független) szintén kiemelte, hogy 21. századi technológiákat ismerhetnek meg a diákok az élményközpontban, amelyet a már eleve a tudásszerzés helyszíneként szolgáló könyvtárban alakítottak ki.
(MTI)

Galériánk

Természettudományos élményközpontot avattak Békéscsabán Természettudományos élményközpontot avattak Békéscsabán
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!