Továbbra is várják a középiskolák jelentkezését az MTA Alumni Programjába

IT/Tudomány, 2022.04.11

Továbbra is várják a szervezők a középiskolák jelentkezését az MTA Alumni Programjába, amelyhez eddig összesen 1600 kutató csatlakozott - közölte az MTA hétfőn.

Az őstörténettől a klímaváltozáson át a nanotechnológiáig számos humán és természettudományi terület kutatói jelentkeztek az Akadémia elnökének felhívására, hogy munkájukról, kutatási témájukról és karrierjükről beszéljenek a diákoknak.

A programhoz az MTA köztestületének csaknem egytizede, köztük friss PhD-sok, az MTA doktorai és ismert akadémikusok is csatlakoztak.

A programban a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) amellett, hogy segít a kutatók és iskolák egymásra találásában, átvállalja a szervezés, valamint a távolról érkező előadók utazás- és szállásköltségeit.

Az előadók listája, sok más információval együtt elérhető az mta.hu/alumni oldalon.

Az MTA középiskolásokat célzó programja 2021 őszén indult, az első előadásokat tavaly szeptemberben rendezték meg az oktatási intézményekben. Azóta csaknem 300 előadást tartottak, illetve szerveznek jelenleg is a magyar nyelven oktató középiskolákban határon innen és túl - olvasható az MTA közleményében.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!