TV műsor

Új élményközpont nyílik Budapesten

IT/Tudomány, 2018.05.31

A Future Park című, interaktív kiállítással nyílik meg a Párisi Nagy Áruház épületében az Andrássy Élményközpont; az Andrássy úti kiállítási centrum péntektől várja a látogatókat.

Új élményközpont nyílik Budapesten Az új élményközpont célja, hogy világszerte nagy érdeklődést keltő tudományos-ismeretterjesztő, szórakoztató, interaktív kiállításokat fogadjon és mutasson be a magyar közönségnek - közölte az MTI-vel csütörtökön az intézmény.

Az Andrássy úti épület történelmi tereiben tematikától függően 3-6 hónapig tartó kiállítások váltják majd egymást - idézi a közlemény Illés Gabriellát, az élményközpontot életre hívó TulipánTündér Produkció vezetőjét.

Az Andrássy Élményközpont első kiállítása a japán szakemberek által megálmodott és a világ számos pontját megjárt, Future Park című interaktív tárlat lesz; a "világ legmodernebb tudományos játszótere" négy hónapig várja a közönségét - jelentették be.

A kiállítást a japán teamLab művészeti kollektíva dolgozta ki, egy olyan, több szakterületet is átfogó, kreatív csoport, amelynek tagjai a digitális társadalom különböző területeiről érkező szakemberek: művészek, programozók, mérnökök, számítógépes animátorok, matematikusok, építészek, webes és nyomdai grafikus tervezők, szerkesztők. A teamLab célja a művészet, a tudomány, a technológia és a kreativitás határait elmosni a közös kreatív aktivitásokon keresztül.

Az Andrássy Élményközpont üzemeltetője a TulipánTündér Produkció, amely 2013-ban azzal a céllal jött létre, hogy olyan egyedülálló élményeket hozzon létre, illetve hozzon el Magyarországra, amelyek egyszerre képviselnek komoly értékeket és elégítenek ki minél szélesebb közönségigényt.

A TulipánTündér nevéhez fűződik például Játékkészítő című musical és az Álomutazó című családi mesemusical, valamint olyan nagykiállítások, mint a The Champion - A Bajnok című élményexpo, a Gooól! című futballkiállítás, az űrutazást napjainkig bemutató Gateway to Space kiállítás vagy a Living dinosaurs - Őskori állatkert.
(MTI)

Galériánk

Új élményközpont nyílik Budapesten Új élményközpont nyílik Budapesten


Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!