20 évet kapott az anyját halálra késelő mogyoródi nő

Kék hírek, 2022.09.17

Helybenhagyta a Fővárosi Ítélőtábla az anyját halálra késelő mogyoródi nő húsz éves fegyházbüntetését, így az jogerőre emelkedett - közölte a bíróság pénteken az MTI-vel.

Megölte édesanyját egy mogyoródi nő Az első fokon eljáró bíróság korábbi közleménye szerint az alkoholbeteg nő és rendszeres ápolásra szoruló anyja között megromlott a viszony. Az elkövető tehernek érezte a sértett gondozását, már a külföldre költözést tervezte, és meghirdette eladásra a szülői házat.

A vádlott 2020 áprilisában, miután szeszes italt fogyasztott és gyógyszert vett be, konyhakéssel több tucatszor megszúrta és néhányszor meg is vágta az ágyon ülő idős asszonyt, aki belehalt sérüléseibe; tettéről maga értesítette a rendőrséget.

A másod fokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla nem tartotta alaposnak sem a felmentésre irányuló védelmi, sem pedig a súlyosítás iránti ügyészi fellebbezéseket. Ezért kisebb pontosításokkal jóváhagyta a Budapest Környéki Törvényszék ítéletét, amely különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés miatt húsz év fegyházbüntetésre és tíz év közügyektől eltiltásra ítélte a nőt.

Jelezték: a terhelt legkorábban a büntetés kétharmad részének kitöltését követően bocsátható feltételes szabadságra.

Az ítélőtábla indoklása szerint a vádlott a megbánás legkisebb jelét sem mutatta. Indokoltnak látták a húsz év szabadságvesztés kiszabását, ugyanakkor - az ügyészi indítvánnyal ellentétben - nem tartották szükségesnek az életfogytig tartó büntetést - írták.

Fotó: Archív/MTI
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!