A BRFK vádemelést javasol a februári fogolyszökés ügyében

Kék hírek, 2019.09.25

A BRFK befejezte a nyomozást és vádemelést javasol a Fővárosi Főügyészségnek a februárban a Fővárosi Törvényszékről megszökött férfi ügyében - jelentette be Pál Adrián, a budapesti rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese szerdán sajtótájékoztatón.

A gyanúsításban szereplő 15 rendbeli bűncselekmény között van olyan is, amelyért a törvény szerint akár életfogytiglani szabadságvesztés is kiszabható. Van továbbá terrorcselekmény, rablás, súlyos testi sértés kísérlete, személyi szabadság megsértése, kényszerítés, lőfegyverrel való visszaélés, fogolyszökés és közlekedésbiztonsága elleni bűncselekmény.

Sz. Károly gyanúsított február 15-én a Fővárosi Törvényszék Markó utcai épületében, a saját tárgyalásán megtámadta az őt kísérő büntetés-végrehajtási őrt, fegyvert szerzett és a Markó utcában egy autóst kényszerített arra, hogy segítse a menekülésben.

A férfit a XV. kerületi Nyírpalota út és Szentmihályi út kereszteződésében sikerült feltartóztatni. A szökevény megpróbált másik járművet szerezni a meneküléshez, ám a rendőrök - figyelmeztetés után - több lövést adtak le rá, és nyolc eltalálta.

Az egész "eseménysor" a tárgyalótermi szökéstől a XV. kerületi elfogásig mintegy 35 perc alatt zajlott le - mondta Pál Adrián.

Sz. Károly azóta felépült életveszélyes sérüléseiből.

A férfi a szökése előtt garázdaság és rongálás miatt egy év, egy hónap börtönnel sújtotta a törvényszék jogerősen. A férfit korábban már elítélték erőszakos bűncselekmények miatt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!