A DK feljelentést tesz a budapesti elektronikus jegyrendszer ügyében

Kék hírek, 2018.11.30

A Demokratikus Koalíció (DK) feljelentést tesz a budapesti elektronikus jegyrendszer ügyében, amely szerintük eddig 36 milliárd forintjába került a fővárosi adófizetőknek.

Gy. Németh Erzsébet, az ellenzéki párt fővárosi képviselője pénteken, Budapesten tartott sajtótájékoztatón elmondta, Tarlós Istvánnak - állításával ellentétben - tudnia kellett az elektronikus jegyrendszer kialakításának minden lépéséről, ezért azt kérik tőle, hogy jövőre ne induljon újra a főpolgármesteri címért.

Emlékeztetett, a DK korábban többször kezdeményezte Dabóczi Kálmán, a BKK vezetőjének menesztését, szerintük azonban ennek az ügynek a városvezetésben is vannak felelősei. "Kár, hogy Tarlós István csak a portást rúgta ki" - fogalmazott.

Gy. Németh Erzsébet közölte, Élő Norbert, a BKK felügyelőbizottságának DK-s tagja kezdeményezte a testület azonnali összehívását.

Az ellenzéki politikus szólt arról is, több európai nagyvárosban, valamint Debrecenben is sikerült a budapestinél olcsóbban megvalósítani az elektronikus jegyrendszert. A DK nem érti, hogy a városvezetés korábban miért azzal a céggel kötött szerződést a kivitelezésről, amellyel most fel kellett bontani a szerződést - tette hozzá.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!