A felügyeletére bízott kisfiúkkal fajtalankodott - vádat emeltek ellene

Kék hírek, 2021.03.10

Tizenkettedik életévét be nem töltött gyermekek sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntette és személyi szabadság megsértése miatt emelt vádat a Veszprém Megyei Főügyészség egy férfival szemben, aki a felügyeletére bízott fiúgyermekekkel fajtalankodott.

A főügyészség szerdán azt közölte az MTI-vel: a 42 éves férfi, aki rokonságban áll az egyik sértett családjával, rábeszélte a gyermeket, hogy aludjon nála. A fiú egy barátját is magával hívta a férfi lakására, aki előbb vacsorával kínálta őket és játszott velük, majd a ház bejárati ajtaját kulcsra zárva, fajtalanságra akarta rábírni a gyermekeket, azzal fenyegetőzve, hogy amíg azt nem teszik meg, nem mehetnek sehová. A rémült sértetteket végül szexuális cselekményekre kényszerítette, majd a gyermekeket még azzal is megfenyegette, hogy megöli őket, ha a történteket bárkinek elmondják. A sértettek a házból másnap kora reggel tudtak elszökni, miután észrevették, hogy a férfi kiment az udvarra.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő elkövetővel szemben fegyházbüntetés kiszabására és a közügyek gyakorlásától történő eltiltására tett indítványt a Veszprémi Törvényszéknek azzal, hogy a bíróság a vádlottat végleges hatállyal tiltsa el minden olyan foglalkozástól, illetve tevékenységtől, melynél tizennyolcadik életévét be nem töltött gyermek nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végezné, vagy kiskorúval hatalmi, befolyási viszonyba kerülne.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!