A Föld napja - BKK: a hétvégén az Andrássy utat is használhatják a gyalogosok és a kerékpárosok

Kék hírek, 2021.04.22

Szombaton és vasárnap a pesti rakpart mellett a Kós Károly sétány-Andrássy út-József Attila utca szakaszt is megnyitják a kerékpárral vagy rollerrel közlekedők és a gyalogosok előtt.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtöki, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint az útszakasz szombat reggel 5 óra és vasárnap este 22 óra között áll nyitva a mozogni vágyók előtt.

Emlékeztettek arra, hogy csütörtökön, a Föld napja alkalmából, ingyen utazhatnak az autóval közlekedők Budapesten a BKK járatain, beleértve a HÉV-járatok budapesti szakaszain is. A lehetőséget azok a gépjármű-tulajdonosok vehetik igénybe, akik a jegyellenőrzés során Magyarországon kiállított érvényes forgalmi engedélyt mutatnak fel az ellenőrzési pontokon vagy a járműveken - tették hozzá.

Mint írták, a Föld napja alkalmából a BKK-járatok kijelzőin, "Föld napja. Óvjuk jobban!" felirat olvasható, és a járműveken hangbemondás arra is felhívja a figyelmet, hogy a Földet és az emberiséget fenyegető klímaváltozást a levegőbe kerülő szén-dioxid, valamint egyéb gázok okozzák.

Budapesten a káros kibocsátások negyedéért az autóforgalom tehető felelőssé, ezért a BKK a környezet védelmére és saját egészségük megóvására buzdítja a rendszeresen autóval közlekedőket - olvasható a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!