A holland rendőrség újabb gyanúsítottat tartóztatott le a bűnügyi újságíró meggyilkolásával kapcsolatban

Kék hírek, 2022.07.04

A holland rendőrség hétfőn letartóztatott egy 26 éves férfit, akit Peter R. de Vries ismert bűnügyi újságíró meggyilkolásának megszervezésével gyanúsítanak - írta az NlTimes hírportál hétfőn.

Az ANP holland hírügynökség értesülése szerint a Krystian M.-ként említett lengyel férfi már börtönben van egy 2021 októberében elkövetett gyilkosság miatt.

De Vriest tavaly július hatodikán lőtték meg Amszterdamban, sebesülésébe 10 nappal később belehalt. Halála előtt a Ridouan Taghi marokkói-holland drogbáró vezette bűnszervezettel kapcsolatos nagyszabású büntetőeljárásban vett részt a koronatanú tanácsadójaként.

Brechtje van de Moosdijk, a holland főügyészség szóvivője azt mondta, Krystian M.-et azzal gyanúsítják, hogy tőle származnak az újságíró feltételezett gyilkosainak adott utasítások.

Az ügyészség korábban már életfogytiglani büntetést kért két, az ügyben érintett emberre: a Delano G. holland, valamint Kamil E. lengyel állampolgárok elleni ítéletet várhatóan július 14-én hirdetik ki.

Az NlTimes arról értesült, hogy Krystian M. egyértelműen bizonyított kapcsolatban állt Taghival, aki a vád szerint a gyilkosságot kitervelte. Taghit jelenleg Hollandia egyik legjobban őrzött börtönében tartják fogva, és az ország történelmének egyik legnagyobb büntetőpere folyik ellene és 16 bűntársa ellen.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!