A MÁV-Volán-csoport közös jegyet vezet be Polgár és Tiszaújváros térségében

Kék hírek, 2021.04.21

A MÁV-Volán-csoport szerdától Polgár és Tiszaújváros térségében közös jegyet vezet be, az úgynevezett vonat-busz átszállójegy fontos lépést jelent a tarifaközösség felé - közölte a cégcsoport szerdán az MTI-vel.

A közlemény szerint a Volánbusz Nyíregyháza és Eger között kétóránként interregionális buszjáratokat közlekedtet, ezekkel biztosít csatlakozást Mezőkövesden a Budapest felé, illetve a főváros felől közlekedő Hernád-Zemplén InterCity vonatokra az új közös jeggyel. Ezáltal az eddigi napi egy pár közvetlen buszjárat helyett gyorsabb és gyakoribb eljutási lehetősége nyílik a Polgár és Tiszaújváros térségében lakóknak a fővárosba vagy a fővárosból az érintett térségbe.

A közleményben Homolya Róbert, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy a MÁV-Volán-csoport az összehangolt, hatékony forgalomirányítás, utastájékoztatás, jegyértékesítési rendszer és menetrend bevezetését tűzte ki célul. A közös stratégiai irányítás lehetővé teszi, hogy a jövőben az ország valamennyi településén javuljon a közösségi közlekedés szolgáltatási színvonala, a városi és elővárosi gépjárműforgalom a környezetkímélő közösségi közlekedésre terelődjön át.

Hozzátette, a vonat-busz átszállójegy bevezetése a teljes tarifaközösség felé vezető fontos lépés, a tervek szerint 2022-től egyfajta bérlettel vagy jeggyel is lehet majd utazni bármelyik államilag finanszírozott közösségi közlekedési eszközön.

Az átszállójegyet a MÁV-Start internetes jegyváltási felületén, a megújult Elvirán és a MÁV applikációban lehet megvásárolni a vasúti menetjeggyel együtt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!