A szokásosnál nagyobb forgalomra kell számítani a hétvégén több gyorsforgalmi úton is

Kék hírek, 2019.08.14

A szokásosnál nagyobb forgalomra kell számítani több magyarországi gyorsforgalmi úton a hétvégén - közölte a Magyar Közút szerdán az MTI-vel.

Ausztriában és egyes németországi tartományokban augusztus 15-én munkaszüneti nap lesz, az augusztus 20-ai hosszú hétvége miatt pedig a belföldi forgalom is megélénkülhet.

A csütörtöki osztrák munkaszüneti nap miatt Ausztriában kamionstop is érvényben lesz, ezért várhatóan a Magyarországra belépő nehézgépjármű forgalom is erősebb lesz, így az M1-es, az M0-ás körgyűrű, az M3-as és M35-ös, valamint a Románia, Ukrajna felé vezető nem gyorsforgalmi utak közül a 4-es főút forgalma erősödhet érdemben.

A közlekedést nehezíti, hogy az M1-es autópálya Tatabánya és Budapest közötti szakaszán sávelhúzásos terelés mellett zajlanak a gyorsforgalmi út felújítási munkái, és az M0-ás déli szektorában is építkeznek, így nagyobb eséllyel alakulhat ki jelentős torlódás.

Az augusztus 20-ai hosszú hétvége miatt előreláthatóan az M7-es autópályán a Velencei-tó és a Balaton irányába növekedhet meg még a szokásosnál is jobban a forgalom.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!