Bedrogozva lopott rendőrautót

Kék hírek, 2021.06.04

Az Egri Járásbíróság elrendelte pénteken egy férfi letartóztatását, aki kábítószer hatása alatt ellopott egy szolgálati rendőrautót a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság garázsából.

Rendőrség-felirat Az Egri Törvényszék az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a férfi szerdán késő délután hajtott el az eltulajdonított - megkülönböztető jelzés nélküli - gépkocsival. Miután a rendőrök üldözni kezdték, menekülni próbált, ám fél órán belül Halmajugrán megállásra kényszerítették.

Az üldözés során a gyanúsított a sebességkorlátot több alkalommal is jelentősen túllépte és több közlekedési szabályt is megszegett. Elfogása után kiderült, hogy az eset idején kábítószer hatása alatt állt.

A férfi ellen jármű önkényes elvétele, bódult állapotban elkövetett járművezetés, valamint kábítószer birtoklása miatt folyik eljárás.

Letartóztatására azért volt szükség, mert fennáll a veszélye, hogy a büntetőeljárás során a hatóságok elől megszökne, elrejtőzne, a bizonyítást megnehezítené - olvasható a közleményben.

A törvényszék jelezte: a bírósági végzéssel szemben a gyanúsított és kirendelt védője fellebbezést jelentettek be, ezért az nem jogerős.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!