Befejezte az utóbbi évek egyik legnagyobb magyarországi számlagyára ügyében a nyomozást a NAV

Kék hírek, 2023.01.20

Befejezte az utóbbi évek egyik legnagyobb magyarországi számlagyára ügyében a nyomozást a Nemzeti adó- és Vámhivatal (NAV); az elkövetők több, mint 1 milliárd 200 millió forintot csaltak el a költségvetésből - közölte a szervezet csütörtökön az MTI-vel.

Rendőrség Azt írták, három éve fogták el a számlákra szakosodott bűnszervezet vezetőjét a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. A pénzügyőrök több mint 170 helyszínen csaptak le a budapesti számlagyár tagjaira, és ékszereket, órákat, bankszámlákat és több luxusingatlant is zároltak, köztük a számlagyár vezetőjének csaknem kétszázmillió forintot érő házát is. A bűnszervezet tagjaitól több mint 1 milliárd forint vagyont vontak el.

Hozzátették: az elkövetők több tucat, strómanok vezette céget hoztak létre, vevőiknek valódi teljesítés nélküli számlákat állítottak ki, akik így csökkenteni tudták a fizetendő áfájukat. A megrendelők a fiktív szolgáltatások árát átutalták a számlagyár cégeinek, majd 12-13 százalékos jutalék fejében pénzüket visszakapták. Ezzel több, mint 1 milliárd 200 millió forintot csaltak el a költségvetésből - írták.

Közölték azt is, a bűnszervezet 74 tagja ellen emelhetnek vádat, és akár 25 év börtönbüntetést is kaphatnak.

(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!