Békéscsabai malomtűz - Újjáépítésben gondolkodnak a tulajdonosok

Kék hírek, 2019.05.22

A leégett békéscsabai István-malom tulajdonosai mindent elkövetnek annak érdekében, hogy "a város legszebb, ikonikus épülete ismét eredeti állapotában pompázzon" - közölte az épületet tulajdonló István Malom Kft. képviselője szerdán a helyszínen tartott sajtótájékoztatóján.

Ég az egykori gőzmalom Békéscsabán Hégely Sándor elmondta, hogy komoly terveik voltak az épület hasznosítására, és kedden este a helyszínen követte, hogyan "porladnak szét az álmaik". "Végig azért izgultam, hogy ne legyenek személyi sérülések, s hogy ne omoljon össze az épület" - tette hozzá.

Közölte, a napot építész szakemberekkel való konzultációkkal töltötte, és végig arról tárgyaltak, hogyan lehetne újjáépíteni a malmot.

Emlékeztetett arra, hogy az első gőzmalom 166 éve épült, majd a 19. század második felében bővítették. A malom 1915-ben egyszer már leégett, azután nyerte el a mostani formáját.

Az épület évek óta üresen állt, de Hégely Sándor nem tudta megmondani, hogy vajon áramtalanítva volt-e az ingatlan.

Kérdésre válaszolva jelezte, hogy telephely-biztosításuk van, de hogy az pontosan mire terjed ki, azt még vizsgálják.

Az egykori István-malom Békéscsaba belvárosában álló épülete kedden égett le. A lángokat - amelyek átterjedtek egy kisebb melléképületre is -, késő este sikerült körülhatárolniuk a tűzoltóknak.
(MTI)

Galériánk

Ég az egykori gőzmalom Békéscsabán Ég az egykori gőzmalom Békéscsabán Ég az egykori gőzmalom Békéscsabán Ég az egykori gőzmalom Békéscsabán Ég az egykori gőzmalom Békéscsabán Ég az egykori gőzmalom Békéscsabán Ég az egykori gőzmalom Békéscsabán
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!