Bérelt járművek eladása miatt emeltek vádat három ember ellen

Kék hírek, 2019.07.05

Vádat emelt a Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség egy férfi és két társa ellen, akik külföldön bérelt járműveket Magyarországon adtak el hamis adatokkal 2015 és 2017 között - közölte a fővárosi főügyész pénteken az MTI-vel.

Ibolya Tibor a közleményben azt írta, a 42 éves férfi évekig Spanyolországban élt, így ott hely- és nyelvismerettel, valamint kapcsolati tőkével rendelkezett.

A férfi 2015 és 2017 között döntően Spanyolországban álnéven, hamis okmányokkal járműveket - gépkocsikat, munkagépeket, jachtokat - bérelt, de azokat nem vitte vissza, hanem egyedül, később pedig a bérlésekben is közreműködő 45 éves nő társa segítségével Magyarországra szállította, ahol az alvázszámok hamisítása után maga vagy 44 éves férfi társa értékesítette - ismertette.

Hozzátette, a 42 éves vádlott hamis halottvizsgálati bizonyítványt állított ki a saját nevére, és ismeretlenül maradt társa segítségével 2016 júniusában halottnak nyilváníttatta magát a bűncselekmények zavartalan elkövetéséért.

Az ügyészség - amellett, hogy egyes terheltekkel szemben megszüntette, illetve elkülönítette az eljárást - a 42 éves férfi és nő társa ellen több rendbeli bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett csalás, orgazdaság, közokirat-hamisítás és más bűncselekmények, a 44 éves férfival szemben több rendbeli üzletszerűen elkövetett orgazdaság, egyedi azonosító jel meghamisítása és közokirat-hamisítás miatt emelt vádat a Budai Központi Kerületi Bíróságon.

A 42 éves férfi jelenleg letartóztatásban van, nő társa bűnügyi felügyelet alatt áll - olvasható a közleményben.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság szerdán a honlapján azt írta, a 42 éves budapesti L. András és élettársa, a 45 éves ercsi F.-né T. Noémi egy motort, hét tehergépjárművet, 19 autót és két hajót idegenítettek el jogosulatlanul, ezzel több mint 237 millió forintos kárt okozva.

A rendőrök az első autót - egy piros Ferrarit - 2017. január 1-jén találták meg egy újbudai teremgarázsban. A nyomozók ezután elfogták a 44 éves érdi B. Zsoltot, aki az autókra a hamis rendszámokat adta, és elfogató parancsot adtak ki L. András és élettársa ellen. Előbbit 2017 márciusában fogták el, a nő pedig 2017. decemberben feladta magát - közölték.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!