Bírók és ügyészek megölésével fenyegetőző férfi ellen emeltek vádat

Kék hírek, 2022.05.02

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség vádat emelt egy 41 éves oroszlányi férfi ellen, aki bírók, ügyészek és rendőrök megölésével fenyegetőzött, mert azt hitte, hogy a vele szemben eljáró hatóságok meg akarják fosztani vagyonától - közölte a főügyészség hétfőn az MTI-vel.

Borbély Veronika sajtószóvivő-helyettes tájékoztatása szerint a mentális problémákkal küzdő, személyiségzavarban szenvedő, rendszeresen kábítószert fogyasztó vádlott 2021 júliusában a fentiekben említett szándékát több alkalommal közölte pártfogójával.

A férfi arról is beszámolt, hogy lőfegyvert, lőszereket vásárolt, és cselekményével arra akarja felhívni a közvélemény figyelmét, hogy a bíróság senkit ne helyezzen gyámság alá.

A vádlott az édesanyját is megöléssel fenyegette. Az férfi ruhájában az őt előállító rendőrök jelentős mennyiségű kábítószert találtak.

A főügyészség emberölés előkészülete, kábítószer birtoklása és zaklatás miatt emelt vádat a férfival szemben és indítványozta, hogy a Tatabányai Törvényszék a vádlottat ítélje fegyházbüntetésre, feltételes szabadságra helyezés lehetősége nélkül.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!