BKK: felére csökkennek a megújuló Mol Bubi bérletek árai

Kék hírek, 2021.05.07

Megfizethető díjakkal, megszűnő kaucióval, rugalmas, percalapú számlázással készül a megújuló Mol Bubi közbringarendszer, a havi és éves bérletek árai a felére csökkennek - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-vel.

A BKK közleménye szerint a megújuló közbringarendszer árstruktúráját úgy dolgozták ki, hogy egyaránt kedvező legyen a rendszeresen és a ritkábban kerekezőknek.

Bár a megújuló közbringarendszer végső tesztjei még tartanak, azt már most tudni lehet, hogyan néz ki a Mol Bubi új tarifarendszere.

A rendszeres használóknak egyértelműen bérletet érdemes vásárolniuk, amely 50 százalékkal lett olcsóbb, mint korábban volt: az egyhavi bérlet 500 forintba, az egyéves bérlet 5000 forintba kerül - írták.

A BKK közölte, az eddigiekhez hasonlóan érvényes bérlettel a biciklik használatának első 30 perce - korlátlan alkalommal - díjmentes. Ha viszont valaki több mint fél óráig használja folyamatosan a biciklit, a 30-ik perc után 20 forintot kell fizetnie percenként.

Az elmúlt évek felmérései szerint kevesen bicikliznek több mint fél órán át a Mol Bubival. Az utazások túlnyomó része 7 és 11 perc közötti hosszúságú, azaz a bérletes kerekezők többségének nem kell majd ráfizetnie az ingyenes időszakra. Éves bérlet választása esetén pedig havonta alig több mint 400 forintot kell fizetniük - mutattak rá.

A közlemény szerint az alkalmi felhasználóknak egy egyszeri 100 forintos bankkártya-regisztrációs díjat kell fizetniük a legelső használatkor, amely az első utazásnál felhasználható. A bankkártya-regisztrációs díjat a következő használatkor már nem kell kifizetni.

Bérlés után minden megkezdett percért 20 forint használati díjat számol a rendszer. Annak, aki 25 percnél több ideig szeretne kerékpározni, érdemes inkább 500 forintért havi bérletet vásárolnia.

A BKK közölte, hogy rugalmasabbá válik a túlhasználati díj kezelése: a jövőben percalapú számlálás mellett csak 20 forint/perc díjat kell fizetnie az ügyfeleknek túlhasználat esetén. Azaz például egy 34 perces bringázás 500 forint helyett 80 forintba kerül - írták.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!