BKK: futóverseny miatt változik a menetrend szombat este a Várkert Bazárnál

Kék hírek, 2022.07.27

Szombaton este és éjjel rendezik a Generali Night Run Budapest futóversenyt a Várkert Bazár környékén, ezért közlekedési változásokra kell készülni - tudatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerdán az MTI-vel.

A közlekedési vállalat közleménye szerint szombat reggel 6 órától vasárnap hajnalig lezárják a Lánchíd utcát; szombat 14 órától vasárnap hajnalig lezárják a Várkert rakpartot; szombaton 18 óra és vasárnap hajnali 1 óra között teljesen lezárják a Palota utat, a Hunyadi János utat és az Alagutat, valamint részlegesen korlátozzák a Dísz tér és a Clark Ádám tér forgalmát is.

A közösségi közlekedést érintő változásokról azt írták, hogy a 19-es villamos szombaton 14 órától üzemzárásig két szakaszon, a Bécsi út-Vörösvári út és a Batthyány tér, illetve a Kelenföld vasútállomás és a Döbrentei tér között közlekedik.

A 41-es villamos (és az N19-es nosztalgia villamos) szombaton 14.00-tól üzemzárásig módosított útvonalon, a Krisztina körúton át jár a Széll Kálmán tér érintésével.

A 105-ös busz szombaton egész nap módosított útvonalon, a Lánchíd utca helyett az Attila úton, illetve a Krisztina körúton jár, nem érinti a Várkert bazár és a Clark Ádám tér megállókat.

A 109-es busz szombaton 14.00 és 18.00 között meghosszabbított útvonalon, a Batthyány tér helyett a Clark Ádám térig jár - sorolták a közleményben.

Hozzátették, hogy a 16-os busz szombaton 18.00-tól üzemzárásig nem jár, helyette a Széll Kálmán tér és a Dísz tér között a sűrűbben közlekedő 16A buszokkal lehet utazni.

A 916-os éjszakai busz egész éjjel rövidített útvonalon, a Széll Kálmán tér és a Dísz tér között jár.

A 990-es busz vasárnap 1.00-ig módosított útvonalon jár, nem érinti a Halász utca, a Clark Ádám tér és a Várkert Bazár megállókat. A Batthyány téren a Normafa felé a 39-es busz megállójában állnak meg a buszok. A busz 1.00 óra után a Lánchíd utca helyett az Attila út-Alagút terelt útvonalon jár, nem érinti a Várkert bazár megállópárt - áll a BKK közleményében.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!