BKK: hétfőtől változik forgalmi rend a Határ úti metróállomásnál

Kék hírek, 2022.09.16

Forgalmi változásra kell számítani hétfőtől a Határ úti metróállomásnál, mert elkezdik kialakítani az Üllői úti ideiglenes gyalogátkelőt, amelyen keresztül október második felétől lehet majd megközelíteni a metróhoz vezető aluljáró bejáratát, valamint a buszvégállomást - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-vel.

A BKK közleménye szerint a Határ úti aluljáró korszerűsítéséhez kapcsolódva átépítik az 50-es villamos végállomásánál lévő lépcsőt, ezért azt az arra közlekedők előreláthatólag október második felétől nem használhatják.

A munkák idején a metróállomáshoz vezető gyalogos-aluljáró, valamint a buszvégállomás megközelítését ideiglenes gyalogátkelőhely segíti, amelyet az Üllői úton alakítanak ki.

A zebra kialakítása az Üllői úton hétfőn kezdődik, ezen a szakaszon sebességkorlátozásra és a változatlan számú forgalmi sávok elhúzására kell számítani.

Az ideglenes gyalogátkelőhelyet előreláthatólag október második felében adják át, addig a kivitelező elvégzi a szükséges bontási munkákat, a közműkiváltásokat és a térrendezést - írták.

A közlemény szerint a Határ úti metróállomáshoz kapcsolódó gyalogos-aluljáró felújítása ütemezetten halad: a kivitelező szakemberei végeztek a bontási munkákkal az utasforgalmi üzemi tér egy részében, jelenleg az üzemi helyiségek falazását végzik, valamint folyamatban van az 50-es villamos végállomásánál a lift építése.

A korszerűsítésnek köszönhetően az aluljáró akadálymentes lesz.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!