BKK: infraérzékelős utasszámlálókat helyeztek üzembe a trolikon

Kék hírek, 2022.05.27

Infraérzékelős utasszámláló berendezéseket helyeztek üzembe az elmúlt években beszerzett trolibuszokon - tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-t.

A Budapesten közlekedő 143 trolibusz közül eddig csak minden tizedik volt alkalmas arra, hogy automatikusan utasforgalmi adatokat gyűjtsön. A járművekbe korábban már beépített, utasszámlálásra alkalmas készülékeket egy műszaki fejlesztés hiánya miatt eddig nem lehetett aktiválni - jelezte a vállalat.

Az elmúlt hónapokban azonban a BKK elvégezte azokat az informatikai fejlesztéseket és teszteket, amelyek eredményeként újabb 60 Skoda-Solaris Trollino trolibuszon helyezte üzembe a mérőket. Mostantól ezeknek a járműveknek az ajtajai felett folyamatosan infraszenzorok mérik a le- és felszállók számát. Ezzel a mért trolibuszjárműpark 10 százalékról 54 százalékra emelkedett, ami már elegendő ahhoz, hogy a teljes trolibuszágazat utasforgalmát elemezni lehessen, és adatalapú döntéseket lehessen hozni - fejtették ki a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!