TV műsor

BKK: júniusban indulhat az angyalföldi Göncöl utca felújítása

Kék hírek, 2021.05.26

Előreláthatóan júniusban elkezdődhet a XIII. kerületi Göncöl utca felújítása a Kámfor utca és a Rákos-patak között, miután a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a közbeszerzési eljárás nyertese, a Colas Út Zrt. aláírta a rekonstrukcióról szóló vállalkozói szerződést - közölte a BKK szerdán az MTI-vel.

A BKK közleménye szerint a mintegy 1,4 kilométer hosszú szakasz északi részén teljesen megújul az Újpalotai út-Göncöl utca-Szekszárdi utcai csomópont. A Szekszárdi utca és az Újpalotai út egyesítésével, illetve a jelenlegi csomópont kisebb eltolásával a Göncöl utcai kapcsolódás egyszerű útcsatlakozássá válik.

A beruházás az Újpalotai út csomópontjának átépítésén túl további korrekciókat és az útburkolatok felújítását is tartalmazza. Az új kialakítással a Göncöl utca forgalmi irányai közelebb kerülnek egymáshoz, így a fő irányon kívül az elsőbbségi viszonyok is átláthatóbbá válnak.

Ezzel az átépítéssel a kerékpárral, valamint a gyalog közlekedők is biztonságosabban és kényelmesebben kelhetnek át az úton - írták.

Közölték, jelenleg a Göncöl utcában a kerékpársáv a parkolósáv menetirány szerinti jobb oldalán helyezkedik el. A felújítások után a biciklisáv a forgalmi sáv és a parkolósáv közé kerül, a parkolók pedig a szegélyek mellett lesznek.

A kivitelezés várhatóan idén decemberben fejeződik be.

A BKK kitért arra is, hogy sokkal kedvezőbb áron kötötték meg a szerződést a Colas Út Zrt.-vel. A Göncöl utca korszerűsítése az eredetileg tervezett bruttó 1,153 milliárd forint helyett a tartalékkerettel együtt bruttó 643,5 millió forintba kerül - olvasható a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!