BKK: két buszjárat összekötésével bővül Csepel belterülete és a soroksári Duna-part közvetlen közlekedési kapcsolata

Kék hírek, 2020.10.01

A 71-es és 152-es autóbuszvonal körjárati jellegű összekötésével szombattól, egyelőre tesztjelleggel bővítik Csepel belterülete és a soroksári Duna-part közötti közvetlen eljutási lehetőségeket - tudatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön az MTI-vel.

Szombattól a 71-es és 152-es autóbuszvonalak összekötésével két új körjáratot indítanak a térségben. Az új 152-es autóbusz a Szent Imre tértől a Királyerdő útig a korábbi útvonalán halad, majd a Királyerdő út - Hollandi út útvonalon megy vissza a Szent Imre térre. Az új 71-es ezzel ellentétes irányban, a Szent Imre térről a korábbi útvonalán éri el a Horgásztanyákat, majd a Királyerdő út - Szentmiklósi út útvonalon jut vissza a Szent Imre térre - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Mint írták, a Királyerdő úton új megállóhely is épül a Vihorlát út torkolatánál.

A fejlesztés eredményeként bővülnek Királyerdő térségének közlekedési lehetőségei, továbbá a soroksári Duna-part szabadidős területeinek elérhetősége Csepel más lakóterületei felől. Az új körjáratokkal a jelenlegi közlekedési kapcsolatok biztosításán túl lehetőség nyílik a közvetlen utazásra közösségi közlekedéssel is Csepel belterülete, illetve a Völgy utca és a Szentmiklósi út-környéki lakóterületek, valamint a soroksári Duna-part rekreációs zöldterület között, kiváltva ezáltal a jelenlegi átszállásos utazás - mutattak rá.

A BKK a tesztüzem tapasztalatait felhasználva fogja értékelni a bővített szolgáltatást.

A fejlesztésre azután nyílt lehetőség a XXI. kerületi önkormányzattal együttműködve, hogy a Királyerdő út szilárd burkolatot kapott.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!