BKK: már nyolc új CAF-villamos van forgalomban Budapesten

Kék hírek, 2020.11.12

Négy rövid, CAF gyártmányú villamos állt forgalomba Budapesten az elmúlt két hétben a 17-es és a 19-es villamos vonalán, így már nyolc korszerű, alacsonypadlós jármű közlekedik a fővárosban - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön az MTI-vel.

A társaság közleményében kifejtette, október 12-én az 1-es vonalra átadott négy hosszú CAF-villamos után az elmúlt két hétben négy rövid jármű állt forgalomba abból a 26-ból, amelyet a BKK 2017-ben rendelt meg a spanyol gyártótól.

A további 18 villamost várhatóan jövő tavaszig adják át - tették hozzá, megjegyezve, ez a határidő a jelenlegi járványhelyzet miatt módosulhat, de a BKK, a BKV és a CAF mindent megtesz azért, hogy tartható legyen.

A BKK kitért arra, a Fővárosi Önkormányzattal közösen azon dolgoznak, hogy a korábban megkötött szerződések érvényesítésével Budapest további 51 új villamost és 50 trolibuszt rendelhessen meg, amiről még tavaly döntött a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa.

A társaság hozzátette, így a budapestiek nagyon kedvező áron juthatnának hozzá az új járművekhez és ehhez a "kormánytól nem pénzre, hanem csak jóváhagyására lenne szükség".
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!