BKK: ősszel kezdődik a budafoki útfelújítás

Kék hírek, 2022.07.15

Ősszel kezdődik a Budafok-Tétény közlekedését meghatározó útfelújítás - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-vel.

A BKK közleménye szerint körforgalmat létesítenek a Tóth József utca, Kossuth Lajos utca, Nagytétényi út és Mária Terézia utca csomópontjában, emellett átépítik az útpályával párhuzamosan haladó kerékpárutat is.

A beruházás során a Donszky Árpád utcai csomópontig felújítják a hozzá csatlakozó Mária Terézia utcát, ahol csaknem 350 méter hosszú buszsávot létesítenek, átépítik a Donszky Árpád utca és Budafok-Belváros vasútállomás közötti, Mária Terézia utcai kereszteződést.

Továbbá felújítják a járdákat és a szegélyeket, akadálymentes gyalogátkelőhelyeket alakítanak ki, korszerűsítik a közvilágítást, valamint elvégzik a szükséges vízi közmű és távközlési hálózatok kiváltását.

A felújítás részeként több mint húsz fát és 880 cserjét telepítenek - olvasható.

A BKK közölte, a kivitelezésre irányuló közbeszerzési eljárás eredményeképpen a társaság és az STR Mély- és Magasépítő Kft. pénteken megkötötte a felújításra vonatkozó vállalkozási szerződést, amelynek nettó értéke 972 millió forint.

A tényleges munkakezdés az előkészületek lezárása után, várhatóan októberben lesz, a kivitelezés 2023 nyarán fejeződhet be - olvasható a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!