BKK: szombatól felújítás miatt pótlóbusz jár az 50-es villamos helyett

Kék hírek, 2022.07.14

Felújítás miatt pótlóbuszok járnak az 50-es villamos helyett július 16. és augusztus 31. között - tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön az MTI-t.

A villamosok helyett két pótlóbuszjárat közlekedik. Minden nap jár az 50-es villamospótló busz a Határ út M és Pestszentlőrinc, Béke tér megálló között, csak munkanapokon pedig az 50A pótlóbusszal is lehet utazni a Határ út M és a Szarvas csárda tér megálló között.

A munkálatok során felújítják a vágányokat és az áramellátási rendszert, hogy majd ezen a vonalon is tudjanak közlekedni a korszerű, alacsonypadlós CAF villamosok.

Az elmúlt időszakban már több helyen átépültek a megállók, de a modern villamosok forgalomba állásához a vonal infrastruktúráját is érintő fejlesztések szükségesek. A CAF villamosok a jobb menetdinamikai tulajdonságok, valamint a légkondicionáló berendezés miatt a jelenleginél magasabb áramfelvételt igényelnek, emiatt meg kell erősíteni a tápkábelhálózatot, valamint több helyen cserélni kell a felsővezeték tartóoszlopait - ismertették.

A vágányhálózat fontos elemei szintén megújulnak a vonalon: idén nyáron új kitérőket építenek be a két végállomáson, valamint a Szarvas csárda téren - írta a BKK.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!