BKK: vasárnaptól újra a teljes vonalon jár az 50-es villamos

Kék hírek, 2021.10.29

Vasárnaptól ismét a teljes vonalon közlekedik az 50-es villamos, mivel jól haladnak a felújítási munkák a XIX. kerületi Kossuth tér és a XVIII. kerületi Szarvas csárda tér között - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-vel.

Azt írták: a szakaszon a Kossuth téri, az Árpád utcai, a Baross utcai és a Szarvas csárda téri megállóhely hét peronját újítják meg.

A vágányszabályozás mind a négy megállóban elkészült, lefestették a felsővezeték-tartó oszlopokat és részben megépültek a peronok is - tették hozzá.

A tájékoztatás szerint a kivitelező Colas Alterra Zrt. végzett a gázműkiváltással a Kossuth téren és a Szarvas csárda téren, valamint befejezte a vízvezeték-kiváltást az Árpád utcánál és a Baross utcánál. A csapadékvíz-elvezető rendszer elemeinek kiépítése még tart, de a peronok további építése a villamosforgalom biztosítása mellett is elvégezhető.

A villamosokra, illetve azokról ideiglenesen kialakított megállókban lehet fel- és leszállni, és vasárnaptól újra használható az Árpád utcai gyalogátkelőhely is - ismertette a BKK.

Az 50-es vonal megújítása a fővárosi önkormányzat és az EU finanszírozásával, a BKK beruházásában, nettó 775 millió forintból valósul meg várhatóan az év végéig. A teljes vonal átalakítása után itt is új CAF-villamosok közlekedhetnek.

A projekt a nettó 17,69 milliárd forintos budapesti villamos- és trolibuszjármű-beszerzési program része.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!