Bomba ölte meg egy montenegrói szervezett bűnözői klán több tagját

Kék hírek, 2024.06.20

Két ember meghalt, további három pedig súlyosan megsebesült azt követően, hogy csütörtök délelőtt bomba robbant a nyugat-montenegrói Cetinjében - közölte a montenegrói közszolgálati televízió (RTCG) az internetes oldalán, azt is hozzátéve, hogy a halálos áldozatok a hírhedt Skaljari-klán tagjai voltak.

A sebesültek közül ketten szintén klántagok a feltételezések szerint, míg a harmadik egy arra járó idősebb nő volt.

A rendőrség csak annyit közölt, hogy a helyszínelés még folyik, ezért nem tudnak részletes információkkal szolgálni a robbanásról.

A Vijesti.me hírportál szerint a rendőrség már hónapok óta hasonló támadástól tartott, mert az utóbbi időben számos bűnözői csoporthoz tartozó tag szabadult ki a börtönből, és a legtöbben Cetinjében találtak otthonra.

A kölcsönös leszámolások a rivális Kavac- és Skaljari-klánok között (ezek a bűnszervezetek Kotor megyei kistelepülésekről kapták a nevüket) 2014-ben kezdődtek, amikor az egyik banda ellopott a másiktól 200 kilogramm kokaint, és elrejtette a spanyolországi Valenciában, ahol hamarosan elkövették az első gyilkosságokat is. A két klán a Latin-Amerikából kiinduló kokaincsempészet feletti ellenőrzés miatt vetélkedik egymással. A leszámolások később kiterjedtek Szerbiára, majd fokozatosan több más európai országra, így Boszniára, Görögországra és Olaszországra is.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!