Bombák kiemelése - Mávinform: 10 és 16 óra között várhatók vasúti korlátozások

Kék hírek, 2019.03.20

Szombaton 10 és 16 óra között várhatók vasúti korlátozások a Duna budafoki szakaszán talált második világháborús bombák kiemelése miatt - közölte a Mávinform szerdán az MTI-vel.

A Magyar Honvédség tűzszerészei szombaton emelik ki és hatástalanítják a Duna budafoki szakaszán megtalált két robbanótestet. A rendőrség a művelet idejére 1 kilométeres körben kiüríti a városrészt és lezárja a 6-os számú főutat.

Emiatt a Kelenföld és Érd alsó közötti vonalszakaszon szombaton várhatóan 10 és 16 óra között nem járnak a vonatok, az utasokat pótlóbuszok szállítják. A Déli pályaudvar és Kelenföld között 15 percenként közlekednek a vonatok. Ezek a járatok biztosítják az eljutást a Déliből utazóknak a Kelenföldről induló pótlóbuszokhoz.

A korlátozások több távolsági vonatot érintenek, köztük a nagykanizsai, veszprémi, szombathelyi, pécsi és kaposvári vonatokat.

A vonatközlekedés újraindulásáról a Mávinform a közösségi oldalain, online felületein, valamint a sajtón keresztül is tájékoztatni fogja az utasokat.

A kormányhivatal tájékoztatása szerint a tavaly októberben megtalált - egyenként egytonnás - robbanótestek a lakosságra, valamint a vízi és szárazföldi közlekedésre eddig nem jelentettek közvetlen veszélyt, kiemelésükre a Duna alacsony vízállása miatt az elmúlt időszakban nem volt lehetőség.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!