Börtönbüntetésre ítélte a haragosaikra támadó szabolcsi férfiakat a bíróság

Kék hírek, 2021.01.21

Nem jogerősen hat-hat év börtönbüntetésre ítélte a Nyíregyházi Törvényszék azt a két férfit, aki haragosait akarta megölni 2019-ben a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírbátorban.

Resán Dalma, a törvényszék sajtószóvivője az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében azt írta, a két férfit - apát és fiát - társtettesként elkövetett emberölés bűntettének kísérlete, magánlaksértés, illetve testi sértés bűntettében találta bűnösnek az első fokon eljáró bírói tanács. A másodrendű vádlottal szemben elrendelték a rá korábban, garázdaság és testi sértés bűntettének kísérlete miatt kiszabott egy év hat hónapos szabadságvesztés végrehajtását is.

A tényállás szerint az idősebb elsőrendű vádlott és öt társa 2019. június 15-én ásóval, kaszával és vasvillával felfegyverkezve elment egy nyírbátori férfi lakóházához, hogy korábbi sérelmei miatt elégtételt vegyen. A bezárt bejárati ajtót benyomva az első- és a másodrendű vádlott bántalmazni kezdte a családfőt, majd a több sebből vérző férfit magára hagyva annak - egy másik szobába bezárkózó - fiát próbálták megverni. A másik négy vádlott nem bántotta a sértetteket, azonban biztatta a támadókat - ismertette a szóvivő.

Az életveszélyesen megsérült férfi életét az időben érkező szakszerű orvosi segítségnyújtás mentette meg, fia nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A két vádlott az előkészítő ülésen beismerő vallomást tett, így esetükben a bíróság a bizonyítási eljárás lefolytatása nélkül hozott ítéletet. Társaik nem ismerték be a bűncselekmény elkövetését, az ő büntetőperük áprilisban folytatódik.

Az ítéletet az ügyészség és a vádlottak tudomásul vették, a védők három nap gondolkodási időt tartottak fenn.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!