Börtönbüntetésre ítéltek dohánycsempészeket

Kék hírek, 2021.01.19

Letöltendő börtönbüntetésre ítélt a bíróság - nem jogerősen - négy férfit bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt. Ötödik társuk felfüggesztett börtönt kapott - közölte a Fővárosi Főügyészség kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint három férfi - 60, 62 és 38 évesek - 2014 áprilisáig tisztázatlan eredetű, a jövedéki adózás alól elvont dohányárut szerzett és tárolt.

Az adózatlan dohány egy részét a bűnszövetség más szállítmánynak álcázva az Egyesült Királyságba csempészte azért, hogy ott piacra dobja.

A trióhoz az utolsó hónapban csatlakozott az egyik vádlott 60 éves testvére, illetve az elfogás előtti, utolsó, jelentős értékű szállítás erejéig egy 47 éves férfi is.

A bűnszövetség 82 millió forint értékű árut szerzett meg haszonszerzési céllal, ebből a 60 és a 47 éves férfi nem a teljes elkövetési értékben volt érintett - írták.

A Fővárosi Törvényszék bűnösnek mondta ki az öt férfit. Négy vádlott két és fél évtől három évig terjedő, letöltendő börtönbüntetést és közügyektől eltiltást kapott, a feltáró, beismerő vallomást tevő 47 éves férfi pedig felfüggesztett börtönbüntetést. Az összes vádlottat 100 ezertől 500 ezer forintig terjedő pénzbüntetésre ítélték.

Az ítélet nem jogerős, az ügyészség négy vádlott terhére a letöltendő börtönbüntetések súlyosítása érdekében jelentett be fellebbezést, a felfüggesztettre ítélt férfival kapcsolatban három nap gondolkozási időt tart fenn. Több vádlott és védő is fellebbezett - áll a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!