Börtönbüntetésre ítéltek egy embercsempészt Pécsen

Kék hírek, 2019.11.13

Jogerősen két év tíz hónap börtönbüntetésre ítélte a Pécsi Törvényszék azt a férfit, aki két évvel ezelőtt huszonnyolc migránst próbált a déli határtól Ausztriába csempészni.

A keddi ítéletről beszámolva honlapjukon azt írták: a vádlott 2017 novemberében éjjel gépkocsival érkezett a déli határszakasz közelébe, hogy az ott várakozó huszonnyolc migránst felvegye, majd az osztrák határ átlépéséhez segítséget nyújtson nekik. A másodfokon eljáró törvényszék döntésével a Mohácsi Járásbíróság februári határozatát hagyta helyben.

A februári ítélet szerint egy abonyi férfi a vádlott, akit vagyoni haszonszerzés érdekében, több embernek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészésben találtak bűnösnek. A férfi a fővárosban bérelt gépkocsival ment a társai által Magyarország déli határszakaszán átcsempészett migránsokért, s miután útnak indult velük, egy, az M6-os autópályán tartott ellenőrzésen bukott le.

Az elsőfokú ítéletet a vádlott és védője tudomásul vette, ellene az ügyész jelentett be fellebbezést a bűncselekmény bűnszervezetben való elkövetésének megállapítása érdekében, ezt azonban a másodfokú bíróság sem találta megállapíthatónak.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!