Börtönt kér az ügyészség egy férfire, aki kockakővel dobta be két busz ablakát

Kék hírek, 2022.09.06

Vádat emeltek egy 40 éves férfi ellen, letöltendő börtönbüntetés kiszabását kérve rá, mert tavaly nyáron kockakővel bedobta két autóbusz ablakát is Józsefvárosban - tájékoztatta a Fővárosi Főügyészség kedden az MTI-t.

Rendőrség A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség vádirata szerint a férfinek korábban a VIII. kerületi Rákóczi úton konfliktusa volt egy autóbusz sofőrjével, és az emiatt érzett haragjától vezérelve eltervezte, hogy az azon az útszakaszon közlekedő buszokat dobál meg.

A férfi tavaly június 25-én késő este kockakővel a kezében megállt a járdán, majd egy, a Blaha Lujza tér felől a Keleti pályaudvar felé haladó busz egyik oldalablakának üvegét bedobta. Az ablak betört, és a kockakő ráesett egy utasra, aki azonban nem sérült meg. A rongálással okozott kár több mint kétszáz forint volt - írták.

Nyolc nappal később a Rákóczi úton megismételte tettét. A kockakő beesett az utastérbe, az üvegszilánkok pedig könnyebben megsebesítettek egy négyhónapos csecsemőt. A rongálással okozott kár ebben az esetben csaknem háromszázezer forint volt - tették hozzá.

Az ügyészség a bűnügyi felügyelet alatt álló férfit közlekedés biztonsága elleni bűntettel és rongálás vétségével vádolta meg.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!