Brazil drogfutárt ítéltek el Budapesten

Kék hírek, 2021.03.05

Öt és fél év fegyházra ítéltek egy brazil drogfutárt, akinek egy kiló kokain volt a gyomrában, amikor elfogták a ferihegyi repülőtéren - tájékoztatta a Fővárosi Törvényszék pénteken az MTI-t.

Az elsőfokú bíróság különösen jelentős mennyiségű kábítószer birtoklásának bűntette miatt ítélte el a férfit és hat évre ki is utasította Magyarország területéről - tartalmazza közlemény.

A vádlott a tárgyaláson beismerte a bűncselekmény elkövetését - tették hozzá.

A brazil férfit egy ismeretlen rávette arra, hogy ötezer amerikai dollár ellenében drogot szállítson a brazíliai Sao Paulóból Budapestre; a vádlott nyolcvan, összesen egy kilogrammnyi kokaint tartalmazó kapszulát nyelt le - írták.

A futár 2020 január 9-én érkezett Sao Paulóból Párizson át a Liszt Ferenc repülőtérre, ahol a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai
ellenőrzés alá vonták, majd az orvosi vizsgálat kimutatta a testében a kapszulákat - ismertették.

A törvényszék a büntetés kiszabásakor nyomatékos enyhítő körülményként értékelte a vádlott büntetlen előéletét, beismerését és megbánását, és azt, hogy két kiskorú gyermeke eltartásáról gondoskodik, valamint azt is, hogy rendezett családi körülmények között él.

Az ítélet nem jogerős, mert az ügyészség súlyosításért, a vádlott és védője felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett.

A bíróság döntött arról is, hogy a vádlott a másodfokú bíróság ítéletéig letartóztatásban marad - közölte a törvényszék.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!