BRFK: két áltaxist fogtak el a rendőrök

Kék hírek, 2022.06.22

Két áltaxist fogtak el a rendőrök a fővárosban, a járművek forgalmi engedélyét és rendszámát bevonták - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szerdán a police.hu oldalon.

Azt írták: a XIII. kerületi kapitányságára érkezett bejelentés arról, hogy engedély nélkül dolgoznak taxisok egy kórház előtt. A kerületi rendőrök akciót szerveztek, amelybe bevonták a BRFK Közlekedésrendészeti Főosztály és Budapest Főváros Kormányhivatala Közlekedés Felügyeleti Főosztály (BFKH) munkatársait is - tették hozzá.

A tájékoztatás szerint a rendőrök két olyan - éppen fuvarban lévő - sofőrt azonosítottak és fogtak el, akik úgy vitték utasaikat, hogy nem rendelkeztek érvényes engedéllyel, de a szolgáltatásért elkérték a fuvardíjat.

Egyikük kocsijában még egy taxióra is be volt szerelve - ismertették. Közölték, bevonták a két autó forgalmi engedélyét és elvették rendszámaikat, mert a járművek alkalmatlanok voltak a személyszállítási tevékenység végzésére, a rendőrök pedig illegális személyszállítás miatt közigazgatási bírságot szabtak ki.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!