Budapest több pontján változik a közösségi közlekedés menetrendje a hétvégén

Kék hírek, 2018.05.11

Rendezvények és építési munkálatok miatt Budapest több pontján változik a hétvégén a közösségi közlekedés menetrendje és a közlekedési rend.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteki, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint szombaton és vasárnap a XII. kerületi Alkotás utca - Csörsz utca csomópontban forgalomkorlátozással járó gázvezeték-építési munkát végeznek. Emiatt napközben mindkét irányban csak két forgalmi sáv, éjszaka pedig egy forgalmi sáv lesz járható. A munkavégzés ideje alatt a centrum felé haladóknak tilos lesz az Alkotás utcából a Csörsz utca felé balra kanyarodni, a Csörsz utcába a Győri úton keresztül lehet majd eljutni. Az Alkotás utcában a sávlezárással járó forgalomkorlátozások várhatóan 2018. május 31-éig lesznek érvényben.

Vasárnap futóverseny és az Élet menete miatt kell forgalomkorlátozásra és a közösségi közlekedés menetrendjének változására készülni. Délelőtt 10 óra és 12 óra között a Margit híd szélső forgalmi sávjának, illetve a pesti rakpartok Lánchíd és Margit híd közötti szakaszának lezárásával rendezik meg a 14 év - 14 km futóversenyt. Emiatt délelőtt a 15-ös és 115-ös busz a Boráros tér felé a Nádor utca helyett a Bajcsy-Zsilinszky úton halad, a 19-es villamos csak a Kelenföld vasútállomás és a Batthyány tér között közlekedik, a 41-es villamos pedig a Krisztina körút-Margit híd útvonalon szállít utasokat. A 9-es busz nem áll meg a Margit híd budai hídfőjében, a 26-os rövidített, a 226-os pedig terelt útvonalon szállít utasokat.

Az Élet menete vasárnap délután a Március 15. tér-Szabad sajtó út-Erzsébet híd-Döbrentei tér-Budai alsó rakpart útvonalon halad, emiatt a 5-ös busz és a 19-es villamos megosztva, két szakaszon közlekedik, az Erzsébet hídon át közlekedő buszok (7, 8E, 110, 112, 133E) a Szabadság híd-Kiskörút útvonalon halad, a 178-as pedig a Naphegy térről csak a Déli pályaudvarig szállít utasokat.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!