Büntetőeljárás indult a Mátraházánál történt buszbaleset ügyében

Kék hírek, 2018.11.26

Büntetőeljárás keretében vizsgálják a szombaton Mátraháza közelében történt buszbaleset okait, a járművet lefoglalták - közölte a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense hétfőn az MTI-vel.

Az ügy részleteinek, így a baleset okainak és körülményeinek tisztázása szakértő bevonásával zajlik, a munka előreláthatólag hosszabb időt, akár hónapokat is igénybe vehet - mondta Lázár Levente.

Jelezte: a gyöngyösi rendőrkapitányságon indult eljárás hivatott tisztázni azt is, hogy helytállóak-e azok a sajtóinformációk, amelyek szerint az autóbusz teljes fékrendszere működésképtelen volt a baleset idején, és ha igen, mi vezethetett a meghibásodáshoz.

Korábban a rendőrség arról tájékoztatta az MTI-t, hogy egy különjáratú kirándulóbusz, egy nyíregyházi vállalkozás gépjárműve szenvedett balesetet szombat délután a Mátrában. Az utasokkal teli busz a Kékestetőről lefelé jövet, Mátraháza felé tartva tért le az úttestről és csapódott fának. A sofőrrel együtt negyven embert szállított, közülük tizenketten sérültek meg: ketten súlyosan, tízen pedig könnyebben. A sérülteket a mentők a gyöngyösi és a hatvani kórházba vitték, de már valamennyien elhagyták az egészségügyi intézményt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!