Büntetőeljárást indított a rendőrség a Szent János kórháznál kilőtt vaddisznók ügyében

Kék hírek, 2022.06.02

Büntetőeljárás keretében vizsgálja a budapesti Szent János kórháznál kilőtt vaddisznók ügyét a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK).

Vaddisznók Szent János kórház A napokban jelentek meg hírek arról, hogy a XII. kerületi Szent János kórháznál vaddisznókat láttak. Szerdán többen fotót, videót tettek közzé a közösségi médiában, amelyek szerint nappal, az állampolgárok szeme láttára, a vaddisznókat és malacaikat a kórház közelében lévő villamosmegállónál kilőtték.

A rendőrség csütörtökön a honlapján azt írta: a sajtóban megjelent, névtelen forrásra hivatkozó hírek ellenére a BRFK tevékenység-irányítási központja nem adott sem engedélyt, sem utasítást a vaddisznók kilövésére; a rendőrséghez ilyen jellegű kérés sem érkezett.

Azt is hangsúlyozták, nem a rendőrség hatásköre eldönteni, hogy a lakott területre tévedt vadállatokat szükséges-e kilőni.

Ebben az esetben azonban a lövések leadásának körülményei bűncselekmény gyanúját vetették fel, ezért a II. kerületi rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt nyomozást rendelt el - közölte a rendőrség.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!