Drogárusokat ítélték el Kiskőrösön

Kék hírek, 2022.06.03

Új pszichoaktív anyaggal visszaélés miatt előkészítő ülésen jogerősen elítélte egy család négy tagját és egy ismerősüket a Kiskőrösi Járásbíróság - tájékoztatta a Kecskeméti Törvényszék pénteken az MTI-t.

Sárközy Szabolcs sajtószóvivő ismertette: a csoport két tagja, egy férfi és egy nő élettársak voltak, és megélhetésüket két fiukkal 2018 és 2020 között részben alkalmi munkából, részben pedig új pszichoaktív anyag, crack értékesítéséből biztosították.

A kábítószer eladását szervezetten, a feladatokat egymás között megosztva végezték.

Az anyagot az elsőrendű vádlott szerezte be, és konyhai mérlegen kiadagolta, majd a pakkokat fiai készítették el.

A vevőkört részben a másodrendű vádlott testvérének - aki most kábítószer-kereskedelem miatt kiszabott szabadságvesztését tölti - korábbi vásárlói tették ki. Az anyagot a vádlottaktól személyesen lehetett megvásárolni, illetve telefonon vagy sms-üzenettel, valamint internetes alkalmazáson keresztül megrendelni.

Az első- és másodrendű vádlottnak kiskorú veszélyeztetése miatt is felelnie kell, mivel a bűncselekménybe bevonták kiskorú - emiatt nem büntethető - gyermeküket, valamint futárként a család fiatalkorú ismerősét is. Az elsőrendű vádlott büntetése 7 év, a másodrendű vádlotté 5 év 8 hónap, egyik fiuké 2 év 2 hónap, a másiké pedig 3 év börtön. A fiatalkorú vádlottat pedig 1 év 6 hónap - három év próbaidőre felfüggesztett - börtönre ítélték.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!