Drogkereskedő hálózatra csaptak le a rendőrök az Alföldön

Kék hírek, 2021.05.27

Három megyében, 16 helyszínen egyidejűleg csaptak le a rendőrök egy drogkereskedő hálózatra - tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtökön az MTI-t.

Kábítószer-Szeged-20210526 A Csongrád-Csanád, Bács-Kiskun és Jász-Nagykun-Szolnok megyében végrehajtott összehangolt rajtaütésnél 75 millió forint értékben foglaltak le a rendőrök vagyontárgyakat, készpénzt, kábítószert, valamint egy nagyértékű személyautót. Azt írták: a nyomozás adatai szerint a hálózatot 2020 novemberében egy 30 éves szegedi férfi hozta létre, aki barátnőjével, két nővérével és ismerősével terjesztette a drogot, amelyet egy szolnoki férfitől szerzett be. A nők adagolták és csomagolták, majd a férfi utasítására a megbeszélt helyen és időben harmadik társukkal a vásárlóknak átadták a kábítószert.

Vásárlóik közt kisteleki, hódmezővásárhelyi, kiskunmajsai, kiskunhalasi, valamint szegedi kliensek is voltak - ismertették.



Az akció során a rendőrök több száz gramm úgynevezett kristályt és marihuánát, valamint a kimérésükhöz és csomagolásukhoz szükséges eszközöket foglaltak le. Ezzel egyidőben több mint 74 millió forint értékű készpénzt, értékpapírt, arany ékszereket és egy gépkocsit foglaltak le, továbbá zár alá vettek egy házat és egy lakást is, mint bűncselekményből származó vagyont.

A hat gyanúsítottat a rendőrök elfogták, előállították és őrizetbe vették. Bűnszervezetben elkövetett kábítószer-kereskedelem megalapozott gyanúja miatt indult ellenük büntetőeljárás a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányságon - olvasható a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!