Dunai hajóbaleset - M1: még három túlélőt ápolnak kórházban

Kék hírek, 2019.05.30

A dunai hajóbaleset hét sérültje közül még hárman vannak kórházban, állapotuk stabil - hangzott el az M1 aktuális csatorna csütörtök kora délutáni Híradójában.

A beszámoló szerint a hét sérültet három kórházba szállították: a Szent Imre-kórházba vitt egy sérült, valamint a Honvédkórházba vitt három ember állapota kielégítő volt, így hazaengedték őket, az Uzsoki utcai kórházba vitt három túlélőt még bent tartják, ők egyebek mellett bordatörést szenvedtek, állapotuk azonban stabil.

A Parlamentnél szerda este történt balesetben legalább heten meghaltak, 21 embert, köztük egy ötéves kislányt és több 70 év körüli embert keresnek.

A baleset este, nem sokkal 9 óra után történt a Margit hídnál; a Viking szállodahajóval ütközött össze a nála jóval kisebb, dél-koreai turistákat szállító Hableány turistahajó, és másodpercek alatt elmerült. Hét embert a környező hajókon utazók mentettek ki, hét embernek pedig már csak a holttestét találták meg, mindannyian dél-koreai állampolgárok voltak. A túlélőket kórházba vitték, valamennyien könnyebben sérültek meg.

Az M1 információi szerint a szerdai volt a dél-koreai turistacsoport első napja Budapesten, a városnéző hajó este nyolckor futott ki fedélzetén 33 turistával és kéttagú személyzettel.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!