Dunai hajóbaleset - Pénzt csalt ki egy dél-koreai újságírótól egy külföldi

Kék hírek, 2019.06.07

Pénzt csalt ki egy külföldi egy dél-koreai újságírótól, aki a Dunán történt baleset miatt tartózkodik Magyarországon. Az elkövetőt három nap alatt bíróság elé állították és elítélték - közölte a Fővárosi Főügyészség pénteken honlapján.

A vád szerint egy külföldi férfi kedd este az V. kerületben, egy pénzváltó előtt szólította meg a dél-koreai újságírót. Felajánlotta neki, hogy forintra váltja valutáját, azonban valójában forgalomból kivont belorusz rubelt adott át, és távozott az átvett 500 amerikai dollárral.

A dél-koreai újságíró ellenőriztette a pénzt, majd rendőri segítséget kért. Az újságíró a csaló után ment, meglátta, és visszatartotta, amíg a rendőrök odaértek. Az elkövető ekkor visszaadta a valutát, így az okozott kár megtérült.

A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség a külföldi elkövetőt három napon belül bíróság elé állította csalás vétsége miatt. A bíróság pénteken csalás miatt bűnösnek mondta ki a vádlottat, és 4 hónap fogházbüntetésre ítélte, a büntetés végrehajtását 1 év 6 hónap próbaidőre felfüggesztette.

Az ítélet jogerős - olvasható az ügyészségi közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!