Dunai hajóbaleset - Szlovák segítséggel gyorsítják a Duna apadását

Kék hírek, 2019.06.06

Felhívjuk felhasználóink figyelmét, hogy a június 6-án 19:54 órakor kiadott, Dunai hajóbaleset - Szlovák segítséggel gyorsítják a Duna apadását című anyagunk 3. bekezdésének első mondatában a visszatartott víz mennyiségét Siklós Gabriella, az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivője pontosította. A mondat helyesen:

Dunai hajóbaleset - Szlovák segítséggel gyorsítják a Duna apadását

A megállapodás szerint a hidrológiai előrejelzések függvényében, egy megbeszélt időpontban négy órán keresztül m á s o d p e r c e n k é n t ezer köbméter vizet tartanak majd vissza Szlovákiában.



Felhívjuk tisztelt felhasználóink figyelmét, hogy a hitelesség érdekében a javításokat hajtsák végre a felhasznált anyagon!

PONTOSÍTOTT VÁLTOZAT - Dunai hajóbaleset - Szlovák segítséggel gyorsítják a Duna apadását

Budapest, 2019. június 6., csütörtök (MTI) - Szlovák segítséggel gyorsítják a Duna apadását, ez segítheti a múlt heti hajóbaleset roncsának kiemelését - jelentette be az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) szóvivője csütörtök este az M1-en.

Siklós Gabriella elmondta: az OVF kezdeményezte a szlovák vízügynél, hogy a Duna vízhozamának részleges visszatartásával segítsék az árhullám apadásának meggyorsítását.

A megállapodás szerint a hidrológiai előrejelzések függvényében, egy megbeszélt időpontban négy órán keresztül másodpercenként ezer köbméter vizet tartanak majd vissza Szlovákiában. Ettől azt várják, hogy a Duna magyarországi szakaszának apadása átmenetileg felgyorsul - fejtette ki a szóvivő.

Így a Clark Ádám úszódaru hamarabb közelítheti meg a múlt szerdai hajóbaleset helyszínét, és kezdheti meg a hajóroncs kiemelését.
(MTI)

Galériánk

Dunai hajóbaleset - Szlovák segítséggel gyorsítják a Duna apadását Dunai hajóbaleset - Szlovák segítséggel gyorsítják a Duna apadását
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!