TV műsor

Egy a veszélyhelyzet alatt is árusító kábítószer-kereskedő ellen indult eljárás Szegeden

Kék hírek, 2020.04.22

Egy a veszélyhelyzet alatt is drogot árusító kábítószer-kereskedő ellen indult eljárás Szegeden, az ügyészség indítványozta a férfi letartóztatását - tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészségi szóvivője szerdán az MTI-t.

Szanka Ferenc közölte, a férfit bűnszervezetben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével gyanúsítják.

A megalapozott gyanú szerint 2018 júliusában - egy már tavaly május óta letartóztatásban élő testvérpár vezetésével - olyan bűnszervezet jött létre, amelynek tagjai jellemzően Szegeden és Hódmezőváráshelyen értékesítettek amfetamint, kokaint és marihuánát. A csoport tagja volt a most őrizetbe vett szegedi férfi is, akinek a vezetők által biztosított kábítószer továbbadása volt a feladata a fogyasztókat felhajtó társainak. A gyanúsított folyamatosan koordinálta a kábítószer beszerzését, terítését és értékesítését, valamint az abból származó bevételek elosztását.

A férfi társai lebukását követően saját beszerzési, értékesítési forrásokat kiépítve tovább folytatta tevékenységét, egészen hétfői elfogásáig.

Az ügyészség a szökés, elrejtőzés, a bűnismétlés és az eljárás meghiúsításának veszélye miatt tett indítványt a férfi egy hónapos letartóztatásának elrendelésére - tudatta a csoportvezető ügyész.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!