TV műsor

Egyelőre Németországban marad a meggyilkolt bolgár újságíró ügyében elfogott gyanúsított

Kék hírek, 2018.10.10

Egyelőre Németországban marad a megerőszakolt és meggyilkolt bolgár újságíró, Viktorija Marinova ügyében elfogott bolgár férfi - közölték szerdán német illetékesek.

Az alsó-szászországi tartományi bűnügyi hivatal (LKA) és a cellei tartományi főügyészség tájékoztatása szerint első lépésként kezdeményezik a Stade nevű, Hamburg térségében fekvő kisvárosban kedd este őrizetbe vett 20 éves férfi előzetes letartóztatását, majd megvizsgálják, hogy a gyanúsítottat át lehet-e adni a bolgár hatóságoknak.

Az LKA és a tartományi főügyészség közös közleménye szerint a bűncselekmény ugyan "nyomasztó", de európai elfogatóparanccsal körözött gyanúsítottjának elfogása "kiemelkedő példa a biztonsági szervek határokon átívelő európai együttműködésére", mert a bolgár és a német partnerszervek kapcsolatfelvételétől számítva "alig néhány óra telt el az őrizetbe vételig".

Szófiai adatok szerint a gyanúsítottat Szeverin Kraszimirovnak hívják, és DNS-mintája egyezik azzal, amelyet a bűntény helyszínén találtak.

Viktorija Marinova holttestét múlt szombaton találták meg szülővárosa, Rusze egyik parkjában, ahová futni ment. Az újságíró egy helyi tévécsatorna, a TVN egyik igazgatója és két oknyomozó programjának műsorvezetője volt, korrupciós ügyek feltárásával foglalkozott. Egyelőre nem tudni, hogy a bűncselekménynek volt-e köze foglalkozásához és szakterületéhez, a bulgáriai korrupcióhoz.
(MTI)


Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!