Együttműködik a Volánbusz és a bűnmegelőzési tanács

Kék hírek, 2021.04.15

Együttműködési megállapodást kötött a Volánbusz Zrt. és a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács (NBT) az állomásokon és a járműveken előforduló konfliktusok, atrocitások elkerülése érdekében - tájékoztatta a közlekedési társaság csütörtökön az MTI-t.

A Volánbusz Zrt. elsősorban a közösségi közlekedés utasainak, valamint a vállalat munkatársainak védelme érdekében elkötelezett a bűnismétlés és az áldozattá válás megelőzése, valamint az ifjúságvédelem mellett - tartalmazza a közlemény.

A megállapodást Pafféri Zoltán, a társaság elnök-vezérigazgatója és Hatala József, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács elnöke látta el kézjegyével.

A közlemény szerint Pafféri Zoltán azt hangsúlyozta: ugyan a menetrend szerinti autóbuszjáratok minden szempontból az egyik legbiztonságosabb közlekedési módot jelentik, az állomásokon és a járműveken is előfordulnak kisebb atrocitások, elsősorban a cég munkatársait érik támadások. Ezek számának csökkentése érdekében közös figyelemfelhívó kampányokat terveznek, amelyek segíthetik a konfliktushelyzetek megelőzését.

Hatala József szerint egy ország, egy település lakosságának biztonságérzete nagyban függ attól is, hogy az embereket milyen hatások érik a közlekedési eszközökön. Ezért közös céljuk, hogy egyaránt erősítsék az utazóközönség és a Volánbusz munkatársainak biztonságát - mondta.

A partnerek szakmai konferenciákkal, tréningekkel és képzésekkel, a veszélyeztetett célcsoportok számára szervezett közös bűnmegelőzési programokkal, továbbá ismeretterjesztéssel járulnak hozzá a közösségi közlekedés biztonságának növeléséhez - írta közleményében a Volánbusz.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!