Éjszakai munkálatok lesznek a déli összekötő vasúti Duna-hídon

Kék hírek, 2020.04.21

Április második felétől május első feléig először a budai, majd azt követően a pesti hídfők közelében is éjszakai munkavégzésre kell számítani a déli összekötő vasúti Duna-híd kivitelezési munkálatai során - közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kedden az MTI-vel.

Közleményük szerint az ütemtervnek megfelelően halad a híd korszerűsítése. A kivitelezés következő fázisában cölöpözési és munkatér-határolási (szádfal építés) munkálatokat végeznek.

A beruházás célja a Budapest - Hegyeshalom vasútvonalon lévő déli összekötő vasúti Duna-híd korszerűsítése. A híd felszerkezetei mára leromlott állapotúak, fő tartószerkezetük komolyan károsodott. Tekintettel kulcsfontosságú szerepére, a híd átépítése nem oldható meg forgalom alóli kizárással. A meglévő felszerkezetek elbontása és az újak építése csak egy harmadik felszerkezet előzetes megépítését követően történhet. Ez a műszaki megoldás teszi lehetővé, hogy a kivitelezés ideje alatt a vasúti forgalom két vágányon folyamatosan üzemeljen.

A munkálatok a kerékpáros és gyalogos forgalmat nem érintik, a közúti forgalom a jelenleg kialakított terelés szerint folytatódik - olvasható a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!