Életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélte a bíróság az inárcsi családsegítő gyilkosát

Kék hírek, 2019.06.06

Életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélte elsőfokon, nem jogerősen a Budapest Környéki Törvényszék az inárcsi családsegítő gyilkosát - közölte a bíróság csütörtökön az MTI-vel.

Mint írták, a vádlottat a bíróság előre kitervelten, közfeladatot ellátó személy sérelmére elkövetett emberölés, valamint lőszerrel való visszaélés miatt ítélte életfogytig tartó, fegyházban letöltendő szabadságvesztésre és 10 év közügyektől eltiltásra. A bíróság a vádirati tényállással szemben a bizonyítási eljárás során megállapította, hogy a vádlott a tettét előre megfontolt szándékkal követte el.

A vádlott - aki beismerte tettét - legkorábban 25 év múlva bocsátható feltételes szabadságra.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője 3 munkanap gondolkodási időt tartott fenn, így az ítélet nem jogerős - közölte a bíróság.

A vád szerint a férfi Inárcson épített családi házat devizahitelből, a hitelválság után megemelkedett törlesztőrészleteket azonban nem tudta fizetni. A csaknem 60 millió forint tartozás miatt végrehajtás indult, a házat elárverezték, és a három gyermekes családnak 2018. június végéig ki kellett költöznie. Két gyerek kiskorú volt, egyikük fogyatékkal élő.

A vádlott segítséget kért az inárcsi önkormányzattól, a családsegítő szolgálathoz fordult, amelynek dolgozója többféleképpen is próbált segíteni, de nem sikerült szállást szereznie a vádlottnak és családjának. A vádlott felesége 2018. július 10-én közölte, hogy a gyerekekkel rokonokhoz költözik. A férfi egy átvirrasztott éjszaka után másnap reggel bement egyeztetni a családsegítővel, ám vita robbant ki, a férfi kést rántott és nyakon szúrta a nőt, aki a helyszínen meghalt. A vádlott ezután átment a polgármesteri hivatalba és feladta magát.

A vádirat tartalmazza azt is, hogy a férfi korábban rendőrként lőszereket szerzett, amelyeket nyugdíjba vonulása után engedély nélkül magánál tartott.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!