Életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélték a kenézlői kettős gyilkosság vádlottját

Kék hírek, 2019.12.03

Nem jogerősen életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte a Miskolci Törvényszék kedden azt a férfit, aki a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Kenézlőn agyonverte élettársát és annak testvérét - közölte a bíróság szóvivője az MTI-vel.

Horváth Dóra ismertetése szerint a férfi egy házban lakott élettársával és annak nővérével, a két sértettel. 2018. február 12-én a vádlott és a sértettek között vita alakult ki a férfi féltékenysége miatt, dulakodni kezdtek. A férfi fakaróval ütlegelte a testvérpárt, az ütések főként a fejükön érték az áldozatokat. Súlyos koponyasérüléseikbe a helyszínen belehaltak.

A bíróság a vádlottat különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére elkövetett emberölés miatt életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte és tíz évre eltiltotta a közügyektől. Az 51 éves férfi legkorábban 35 év után szabadulhat.

A törvényszék enyhítő körülményként értékelte, hogy a vádlott a cselekmény elkövetését részben beismerte. Ezzel szemben súlyosító körülmény volt, hogy büntetett előéletű és a kettős gyilkosságot is egy folyamatban lévő büntetőeljárás alatt, közeli hozzátartozók sérelmére követte el.

Az ügyész tudomásul vette a bíróság döntését, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett. A per a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!